http://www.talismane-amulete.ro/main.htm

miercuri, 14 octombrie 2009

Pacea din caminul tau

Fiecare dintre noi ne dorim sa traim in armonie cu mediul exterior si cu cel interior. Un spatiu plin de pace (si o viata linistita) poate fi asemuit unui lac linistit sau unei oglinzi curate: cu ajutorul lor putem vedea lucrurile cu claritate.


Pe de alta parte, apele tulburi (sau, in cazul nostru, un spatiu dezordonat) genereaza o incetosare a vederii sau a capacitatii de gandire.

Pentru a verifica daca spatiul nostru este plin de pace sau, dimpotriva, ne produce o stare de neliniste sau confuzie, analizati-va mediul in care traiti.

Mergeti prin casa si identificati zonele care va produc confuzie a simturilor: rafturi dezordonate, pereti plini de tablouri sau de alte hartii ingalbenite de vreme, frigidere pline de biletele, liste si alte notite care nu mai sunt de actualitate. Verificati colturile incaperilor unde se pot aduna o serie intreaga de obiecte nefolositoare (umbrele defecte, bastoane de pe vremea strabunicului etc.).

Aduceti pacea printre aceste locuri pline de stres senzorial, facand ordine si aruncand acele lucruri care nu sunt necesare si adaugand lumina acolo unde este nevoie.

In dormitor, pacea poate fi instaurata prin eliminarea televizorului sau a telefonului, daca este cazul. Acest lucru poate fi dificil, daca esti obisnuita cu ele, dar vei observa schimbarea in bine aproape imediat. In plus, pentru a pastra energiile linistite, nu iti lua de lucru in pat.

Aceste lucruri nu trebuie sa te impiedice sa ai parte de momente de turbulenta create de activitati creative care pot da nastere unei adevarate furtuni in casa. Prea multa liniste (exces de yin) poate sa iti limiteze creativitatea si dorinta de a te bucura de viata.

Un spatiu plin de liniste - necesar sau nu?
In aceste timpuri in care ritmul vietii este tot mai rapid, un spatiu plin de liniste este necesar mai mult ca oricand. In trecut, apropierea omului de natura il ajuta sa se echilibreze mai usor, intrand in armonie cu ritmurile universale.

In lumea moderna, responsabilitatea crearii unui loc plin de pace ne revine fiecaruia. Acesta poate fi o camera separata, folosita pentru odihna, studiu individual sau meditatie, sau doar o parte dintr-o camera.

Defineste acest spatiu prin delimitarea lui de restul camerei printr-un paravan (mobil) sau creand o (semi)bariera din plante de apartament.

Alte moduri de a aloca acest spatiu linistii pot fi stingerea luminii in anumite momente cand simti nevoia de odihna senzoriala. Daca doresti totusi lumina, poti folosi in schimb lumanari sau lampi cu gaz. De asemenea, poti scoate telefonul din priza si inchide televizorul sau radioul.
In fiecare moment simturile noastre sunt asaltate de stimuli care le forteaza sa reactioneze. Gandeste-te cat de mult ne folosim ochii si urechile, de exemplu. O pauza "de lucru" este mai mult decat binevenita pentru ele, pentru a se reincarca si a ne servi cat mai bine.

Acest spatiu-timp alocat linistii ne va ajutasa ne clarificam intentiile cu privire la viata si la proiectele noastre de viitor. Ne va ajuta sa ne centram si sa ne stabilim mai usor prioritatile, urmarindu-ne planurile de actiune cu mai multa usurinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu